Leave a comment

Suara Majoriti Keramat Rata-Rata Menolak Projek Datum Jelatek

Umumnya diketahui..tanah milik PKNS ini akan dibangunkan dengan projek apartment supermega mewah serta menyisihkan orang melayu taman keramat…rata-rata menunjukan majoriti penduduk adalah orang melayu dan majoriti penduduk menolak projek datum jelatek yang jelas menindas penduduk keramat secara profesional..

Kebenaran ini telah membuka mata penduduk serta secara total rakyat negeri selangor..apabila tanah milik orang melayu dibangunkan PKNS adalah pelaburan supermega apartment yg dijual seunit paling murah adalah RM700 ribu hingga RM11juta.

PKNS juga mendakwa menafikan penjualan unit2 datum jelatek,akan tetap badan bertindak datum jelatek mempunyai bukti2 penjualan ianya bercanggah apabila ditemuramah oleh media,Bukti unit yang dijua diblok paling strategik sudah habis dijual dan berkemungkinan habis dibeli oleh warga singapura semasa pameran hartanah di singapura..

Unit-unit yang hanya tinggal adalah lokasi paling tidak strategik dan bakal dijual untuk kuoata bumiputra sebnyak 50% iaitu sekitar 700ribu keatas,dipahamkan unit 700ribu ini tidak mempunyai bilik serta dinding ruang tidur..adakah ini penghinaan yang diberikan untuk orang melayu? Harga yang sangat mahal dan tidak setimpal dengan unit rumah yang kecil menyebabkan orang2 melayu masih waras untuk membeli..jadi untuk mengelakan kerugian pihak pemaju akan menjualkan nya secara terbuka sekiranya tiada bumiputra untuk membeli..ini bermakna penghuni Datum jelatek ini adalah 100% bukan melayu serta dikongsi dengan warga asing!.. Adakah anak melayu keramat masih mahu berdiam?? Buktinya perhimpunan bantah datum jelatek diadakan untuk membantah projek datum jelatek dengan jayannya bersama penduduk,serta NGO2 menolak projek Datum Jelatek

Adakah Berkemungkinan di Lembah Klang akan menjadi seperti penduduk di Pulau Pinang yang terpaksa merempat dan berhijrah keluar dari tanah kelahiran sendiri?? Mari bersama-sama bertindak!! Dan terus berjuang membantah Projek supermega Datum Jelatek yang menyisihkan orang melayu serta memberi penghinaan kepada bangsa melayu!! Ayuhh bangkitt!!

20130223-160242.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

bantahdatumjelatek

ANAK KERAMAT BANTAH DATUM JELATEK!!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: